Behandeling: Podologische Voetverzorging

Naast de basis voetverzorging behandelt een podoloog ook tal van huid -en nagelaandoeningen zoals likdoorns, eelt, kloven, schimmelinfecties, ingegroeide nagels, voetwonden,..

Afhankelijk van de ernst van de klacht of aandoening wordt de gepaste therapie toegepast. Bepaalde beschermende en corrigerende technieken kunnen worden uitgevoerd door de podoloog:

Door middel van vilttherapie kunnen pijnlijke plaatsen drukvrij gelegd worden. De vilt kan enkele dagen op de voet gedragen worden, vaak is vilt een voorlopige therapie.

Deze methode wordt vooral gebruikt bij likdoorns, voetwonden en blaren.

Een silicone orthese is een op maat gemaakt hulpstukje die bepaalde plaatsen druk en/ of wrijvingsvrij maken. De orthese kan de tenen zowel protectief als corrigerend behandelen. De silicone bestaat uit verschillende hardheden dit wordt bepaald afhankelijk van het doel van het hulpstukje. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij likdoorn tussen/op teen, afwijkende teenstand en ruimte geamputeerde teen opvullen.

Wordt vaak toegepast op plaatsen waar eksterogen vormen. Met de silicone orthese wordt de druk weggenomen wat de vorming van eksterogen stopt.

Een nagelbeugel is een beugel die aan de nagel wordt vastgezet ter behandeling van ingegroeide, gekromde of ingerolde nagels. De beugel corrigeert de nagel tijdens de groei zodat de nagel recht wordt getrokken en niet meer in de huid prikt. Waardoor het opnieuw ingroeien van de nagel op langere termijn wordt voorkomen.

De beugel wordt gemaakt in de praktijk op basis van fotopolymerisatie. Deze techniek is volledig pijnloos.

Contacteer mij voor meer info