Terugbetaling

Een podoloog beschikt over een RIZIV- nummer, hierdoor is er 2 maal per kalenderjaar onder bepaalde voorwaarden terugbetaling mogelijk bij een podologische consultatie voor diabetespatiënten. Dit geldt enkel voor diabetespatiënten die in het 'voortraject of 'zorgtraject' zitten.

Verder voorziet verschillende mutualiteiten een terugbetaling voor mensen ouder dan 60 of 65 jaar dit afhankelijk bij welke mutualiteit u aangesloten bent. De Christelijke mutualiteit voorziet vanaf 2018 voor diabetespatienten jonger dan 65 jaar ook een terugbetaling max. 4 keer per jaar. Voor meer informatie en voorwaarden kijkt u best op de website van uw mutualiteit.

Wat brengt u dan mee naar het podologisch consult?
Om te kunnen genieten van de terugbetaling voor de voetverzorging moet de patiënt het volgende meebrengen naar het podologisch consult:
- Geldig voorschrift van de huisarts of arts- specialist met vermelding 'voortraject' of zorgtraject' en de graad van de risicogroep (1, 2a, 2b en 3)

Voor podologische zolen is er nu ook terugbetaling aanwezig bij het ziekenfonds Partena en vanaf 1 januari 2018 ook bij de Christelijke mutualiteit.

Wat brengt u dan mee naar het podologisch consult?
Om te kunnen genieten van de terugbetaling voor podologische zolen moet de patiënt een geldig voorschrift meebrengen van de huisarts of arts-specialist met vermelding dat u nood heeft aan podologische zolen.

Contacteer mij voor meer info