Zooltherapie

Na het podologisch onderzoek kan er indien nodig gekozen worden voor functionele zooltherapie. Een functionele zool corrigeert de functie van de voet zodat de beweging in de voet zo optimaal mogelijk beweegt, wat ook een positief effect biedt voor de hoger gelegen structuren. De voet wordt niet passief maar actief gestuurd. Dat zorgt ervoor dat overbelaste spieren ontlast worden en spieren die te weinig werken, geactiveerd worden. Het doel van de podoloog is om het lichaam meer in evenwicht te brengen waardoor klachten worden vermindert.

In mijn praktijk werk ik met het hoge kwaliteitszolensysteem van BORGinsole. Hierbij is elke zool uniek en wordt steeds op maat van de patiënt gemaakt. De zolen zijn zeer duurzaam en makkelijk te onderhouden. Deze zolen mogen zelfs in de wasmachine gereinigd worden bij 30°C. Meer info: www.BORGinsole.be.

Na het podologisch onderzoek (die bestaat uit verscheidene metingen, gang- en loopanalyse) wordt een hoogtechnologische 3D voetscan genomen van beide voeten. Het voordeel van de 3D voetscanner is dat de afdruk heel precies verloopt zodat de correctie in de zool heel nauwkeurig kan gebeuren. Na de scanafname wordt door uw podoloog het op maat gemaakte zoolconcept opgesteld afhankelijk van uw klachten of problemen.

Vervolgens wordt het specifiek zoolconcept verwerkt door BORGinsole die instaat voor de productie van de functionele zolen. Na de realisatie van de zolen en laatste afwerking door uw podoloog zijn de zolen klaar voor afhaling. De afhaling kan meestal vanaf 1 week na het podologisch onderzoek. Na 6 weken wordt u terug verwacht bij uw podoloog voor een controle, die volledig kosteloos is. Hierbij kunnen indien nodig eventuele aanpassingen uitgevoerd worden. Daarna is het raadzaam jaarlijks op controle te komen.

Contacteer mij voor meer info